De Jong

De Jong in November

Restaurant de Jong Verrassingsmenu met vlees en vis

Savooiekool met snoekbaars
Savooiekool gevuld met tartaar van snoekbaars, erachter een emulsie van oester in het gefermenteerde sap van de kool met appel. Geen jonge sla in September, maar savooiekool in November. Ontroerend lekker.

Amuse
Amuse van ingelegde sjalotjes met frambozenpoeder op een kroepoekje van trompette de la mort.

Zonnebloempitrisotto
Extra gerechtje van zonnebloempitrisotto met wintertruffel. We aten een keer eerder risotto van zonnebloempitten, die was toen een beetje “cloggy”, maar deze was heerlijk.

Bietjes met geit
Bietjes, langdurig gestoofd in geitenboter. Met daarnaast iets met/van geitenkwark. En hibiscus. Hoe dan ook, zelfs voor bietjeshaters een lekker gerecht.

Bloemkool
Bloemkool. Ik weet niet meer zo goed met wat. Alleen dat het lekker was. Ik hou ervan.

Kip
Kip met spelt, artisjok en sjalot.

Restaurant: de Jong
Adres: Raampoortstraat 38, 3032AH in Rotterdam. Tel: +31 10 4657955
Prijs: menu € 45, bijpassende wijnen ± € 6,70 p/glas.
Let op: Geen kaart, alleen keuze tussen vegetarisch of niet vegetarisch verrassingsmenu.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s