Frankrijk

Restaurantontwijktips voor Frankrijk

10-HostellerieDuParc2
Tip 1: Krijg je een oubollige amuse van bladerdeeg met kaas kijk dan of je er nog vandoor kunt gaan. Dit wordt niks meer.

Bovenstaande was bij Hostellerie du Parc in Cordes sur Ciel, Frankrijk. Enige positieve was dat we lekker buiten zaten, dat het ook echt de klassieke keuken was, dat veel gerechten ouderwets aan een extra tafeltje vanuit de pan of cassoulet uitgeserveerd werden en dat de vrouw die ons bediende erg aardig was. Maar de gebakken foie gras was zo groot als een grote kipfilet en jammer genoeg ook zo gaar, overgoten met een donkerbruine, vette saus die gewoon niet lekker was. Daarna kregen we een flink stuk gebakken tarbot, jammer genoeg verdronken in een Champagnesaus die alleen naar bloem smaakte. Het hoofdgerecht was zwezerik, heel veel zwezerik, niet knapperig gebakken maar zompig met heel veel vette drelletjes, velletjes en zeentjes, verstopt in een ondefinieerbare saus die het er niet beter op maakte. Daarbij een bordje met een tomaat uit de oven, een dubbelgebakken soufflé-achtig ding, een quenelle lijmachtige aardappelpuree met stukjes en nog een stukje artisjok uit de oven (of zoiets, ik herken het niet meer op de overigens falikant mislukte foto’s. Zelfs de camera was dus in protest). De kaas ging niet meer lukken en het dessert (wat in Frankrijk eigenlijk vaak de beste gang is) was ook al niks bijzonders, ijs, een smoothie en een stukje appelgebak.
Een van de grootste dieptepunten van deze, maar ook andere vakanties. Mijn tip als je er toch terecht komt: neem zoiets basics als de cassoulet.

10-VieuxCordes-VoorEnHoofd
Tip 2: Restaurants in toeristenplaatsjes voor bejaarden.

Nee, ik weet het eigenlijk niet, hoe je dit kunt voorkomen. Dit was in restaurant L’Hostellerie du Vieux Cordes in Cordes sur Ciel, blijkbaar ooit een goed restaurant, maar dat is het zeker niet meer. De geitenkaas van de salade chèvre chaud was niet warm maar ijskoud, alsof die voor de vorm ’s middags al in de oven had gestaan. Wat best eens zou kunnen gezien het binnen een minuut na bestelling op tafel leek te staan. Mijn tartaar op zijn Italiaans als voorgerecht bleek dezelfde als de tartaar van het hoofdgerecht, alleen werd die met friet geserveerd en wat vette blaadjes eikenbladsla. Wel lekker trouwens, met veel maakmakers als pesto, ui en kappertjes. Mijn gebakken foie gras was heerlijk, de saus niet, en de notenrisotto smaakte naar water en karton. Die was echt niet te eten, zoals die meestal niet te eten is in Frankrijk. Voor het dessert hebben we vriendelijk bedankt. Afijn, vergane glorie, gemakzuchtige koks, voor dat geld (ook al is het niet zo heel veel) eet ik liever een boterham.

PS. En ja, dat is ketchup, daar naast de tartaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s