De Jong

Restaurant De Jong

Restaurant De Jong

Restaurant De Jong
Raampoortstraat 38
3032AH Rotterdam
tel. 010-465 7955

Donderdag 3 januari opende Jim de Jong zijn langverwachte, nieuwe restaurant in de Raampoortstraat in Rotterdam. Lekker centraal met goede parkeermogelijkheden in de hippe Hofbogen onder het Hofpleinviaduct. Hij serveert twee viergangen verrassingmenu’s, eentje met en eentje zonder vis/vlees, respectievelijk 40 en 35 euro. Bijpassende wijnen hebben ze ook, die varieerden deze avond van 5,50 tot 7 euro per glas.

4-gangenmenu Restaurant De Jong


Voorgerecht
Konijn, 2 slakken, parelgort, kruim van hazelnoot (of misschien was het heel iets anders, de ober was niet zo scheutig met informatie) en een groene emulsie van ik meen peterselie ook al lagen er takjes dille naast. Mooie structuren, warme smaken, ieder element vond ik iets toevoegen aan het gerecht, echt een mooi geheel en leuk om ook eens slakken geserveerd te krijgen.
Bijpassende wijn: Chablis (chardonnay) van Domaine Tremblay, Bourgogne, Frankrijk.

Tussengerecht
Heilbot met gestoofde radicchio, daarbij een gebakken coquille met frisse zuurkool en een groene emulsie van kropsla. Bijzondere, stoere smaken bij elkaar. Ik meende te horen dat de heilbot gerookt was wat de bijzondere, een beetje op makreel gelijkende maar veel sappigere structuur zou verklaren, maar een rooksmaak zat er niet aan. Evengoed of misschien juist daarom erg lekker. De coquille smaakte verrassend naar gerookte ontbijtspek wat goed paste bij de zuurkool.
Wijn: Aghiloia (Vermentino di Gallura) van Cantina del Vermentino, Sardinië, Italië.

Hoofdgerecht
Twee mooi rosé gebakken stukjes ree (of was het hert?) met een heerlijke, zachte jus en geschaafde, rauwe kastanje. Frisse boerenkool met smeuïge kastanjepuree. Dit gerecht zag er een beetje lomp uit, maar smaakte perfect. Vooral de kastanjepuree, normaal niet mijn favoriet, was heerlijk bij de crunchy boerenkool. Er lag wederom niks overbodigs op het bord en alles paste bij elkaar. Ik vind dat echt bijzonder knap.
Bijpassende wijn: shiraz van Bakenhof, Wellington, Zuid-Afrika

Toe
Voor de laatste gang konden we kiezen uit kaas of dessert. Het klonk heel leuk, mousse van witte chocolade en pastinaak met olijvenkruim, citroencrème en kervelblubjes en het zag er ook super schattig uit, maar de mousse was flauw van smaak, een beetje nikserig. De citroencrème had het vast kunnen complementeren ware het niet dat die naar toiletblok smaakte: bitter, zuur, echt heel onaangenaam. Daar kon de kervelgelei of olijvenkruim ook niks meer aan doen. Gelukkig was er genoeg kaas voor twee! En alle vier de kazen waren erg lekker: een ouwe Goudse, een Spaanse blauwe, een brie-achtige van schapenmelk (ik meen Texel?) en een Tomme de Savoie.
Bijpassende wijn: petit maseng van Villa Dria, Gascogne, Frankrijk

Conclusie
Al met al een zeer geslaagde avond want ik heb echt heerlijk gegeten. Het enige echte minpuntje was dat het ruim 3 uur duurde, een beetje lang voor 4 gangen, zeker als je wijn steeds vrijwel op is tegen de tijd dat de gerechten eindelijk geserveerd worden. Maar dat zal na verloop van tijd vast beter gaan, ze waren per slot van rekening nog maar net open. Het kon mijn pret in ieder geval niet drukken!

Interieur Restaurant De Jong

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s