House of Eliott

House of Eliott

Restaurant House Of Eliott in Gent

The House of Eliott
Jan Breydelstraat 36
9000 Gent (België)

Knus, klein restaurantje met zo’n 22 couverts (en nog 18 beneden?). Vriendelijke bediening. Vooral veel kreeft op de kaart, maar ook een vlees- en visgerecht.  De inrichting is geinspireerd door de gelijknamige tv-serie over mode-ontwerpsters Bea & Evie Eliott.

Wij kozen voor het menu van drie keer een halve kreeft met een hapje vooraf en een spoom tussendoor. (48 euro pp) Nog nooit zo mijn buikje rond gegeten met een kreeftenmenu! Wat een feest.

Lobster, Lobster, Lobster!

Van links naar rechts op de foto:

Kreeft en Bellevue. De kreeft was lekker, de cocktailsaus niet zo. We hadden eigenlijk even om aïoli moeten vragen, dan had het me vast veel beter gesmaakt. “Bellevue” betekent volgens de boeken dat de kreeft met aspic/gelei wordt bestreken, maar een rondje internet doet vermoeden dat het tegenwoordig niets anders betekent dan dat de kreeft is afgekoeld in de court bouillon waarin hij gekookt is.

Kreeft met lookboter en broccoli. Ik vond de warme, gesmolten knoflookboter door de broccoliknopjes extra lekker. Erbij geserveerd 2 quinelles van aardappelpuree en saffraan. 

Kreef à la plancha. Gegrilld (op een bakplaat) met wat tijm en olijfolie. Mijn favoriet van de avond. Lekkere grillsmaak en lekker zwartgerookt zout erbij. Feestelijk afsluiten van dit kreeftfestijn

Daarbij dronken we de huiswijn, Domaine des Aspes, Chardonnay – Viognier, vin de Pays d’Oc 2007.  (18 euro) Een frisse, strakke wijn die prima combineerde. Niks mis mee.

Het moge duidelijk zijn dat we hebben genoten. Het heeft iets decadents en feestelijks om gezellig te zitten peuteren en pielen om al dat goddelijke kreeftenvlees in je mond te kunnen steken. Maar ik moet toch ook een paar kanttekeningen maken. Het voorgerechtje was qua smaken “all over the place”, zo boud heb ik het nog niet eerder meegemaakt, verse tonijn die werd overheerst door oosters gemarineerde groentjes die werden vermoord door ingelegde gember, waarbij rucola ook wat klappen uitdeelde, een tomaatje keek zielig toe, parmezaanse kaas lag er voor pampus bij en met de balsamicostroop werd het pas echt lachwekkend. Fouter kan bijna niet of de kok had er een toefje slagroom op moeten spuiten.  Nou was het maar een klein hapje, dus ach, wat maakt het uit. Maar er waren meer details die niet klopten. Een enorme berg onaangemaakte krulandijvie onder de kreeft bellevue. Nu houd ik best van groenten en sla, maar zo zonder kraak of smaak kreeg ik het niet weg. De cocktailsaus smaakte als uit een potje, zuur en hard. Ik heb ‘m liever zacht en romig. De twee quinelles van aardappelpuree waren niet zo lekker. De safraan was gebruikt ter garnering in plaats van als smaakmaker. Heel vreemd. En dan weer zo’n idiote krabbel balsamicostroop die nergens op slaat. De appelsorbet met blue curacao was best aardig. 

Mijn conclusie is dat de kok erg lekker kan koken en er ook echt zin in heeft, maar met het combineren van smaken zit ie er nogal eens naast en in de details is hij slordig. Niet erg als het je toch om de kreeft gaat, maar ik vermoed dat bij een andere menukeuze ik minder vergevensgezind zou zijn. Aan de andere kant kom je hier ook een beetje voor de ambiance en de vriendelijke bediening, alsof je bij vrienden op bezoek gaat. Vrienden bovendien met een prachtig terras aan het water! ;-) 

Brood in bloempotje met kiemkruiden, tuna disaster en appelsorbet met blue curacao

Advertenties

2 gedachten over “House of Eliott

  1. De kreeft klinkt over het algemeen goed, leuk! Ik krijg ook wat van die balsamico in allerlei vormen overal te pas, maar vooral te onpas bij. Ik hou nl. niet eens van balsamico, als enige ter wereld geloof ik. Ik vind ook dat ze het dus even moeten vragen….

  2. Het zat gelukkig niet op of onder het eten. We konden het makkelijk als decoratie beschouwen. Ik dacht alleen dat we die ergste balsamicogekte nu wel gehad hadden. Ik heb geen principiele bezwaren tegen balsamico, maar het moet wel bij het eten passen en dat doet het maar zelden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s